المقادير
3xعدد بطاطس
3xمعلقة كبيرة زبدة
1 ½xعلبة حبات ذرة
1xعدد فص ثوم مهروس
1xمعلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½xكوب جبنة شيدر (مبشورة)
½xكوب كريمة لبّاني
½xمعلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
تغسل البطاطس وتقشر وتقطع مكعبات وتسلق فى ماء مملح . ثم تصفى مع الاحتفاظ بكوب من ماء السلق.
نشوح حبوب الذرة فى معلقة زبدة وتتبل بالملح والفلفل الأسود.
نضع نصف كمية الذرة فى الخلاط مع الكريمة وربع كوب من ماء السلق وتهرس حتى تصبح ناعمة نوعا ما.
تهرس البطاطس المسلوقة وتخلط مع الجبن الشيدر وخليط الذرة والكريمة وتتبل بالملح والفلفل حسب الرغبة و من الممكن اضافة ماء سلق البطاطس عند الحاجة.
فى طاسة على النار نشوح الثوم المهروس مع معلقة زبدة.
نضيف لخليط البطاطس والذرة المهروسة باقى حبوب الذرة والثوم المشوح ونقلب جيدا وتقدم.